Siirry sisältöön

Suomen Hyötytuuli investerar i Alajoki-Peuralinna vindpark i Perho och Kyyjärvi

Suomen Hyötytuuli Oy har gjort investeringsbeslut om byggande av Alajoki-Peuralinna vindpark i Perho i Mellersta Österbotten och Kyyjärvi kommun bredvid Perho. Förhandlingarna om turbinleverantörer och entreprenadkontrakt är på gång.
Den planerade vindparken består av 14 st. cirka 6 MW vindkraftverk. Sju vinkraftverk planeras i Perho och sju vindkraftveri i Kyyjärvi. Investeringens värde är nästan 100 M€. Denna investering tillsammans med Hyötytuuli´s investering I Polusjärvi wind park skall höja Suomen Hyötytuuli´s produktion per år till 1000 GWh.
Alajoki-Peuralinna är bolagets andra vindkraftsproduktion på marknadsvillkor. Hyötytuuli kommer att bygga vindkraft på ett kostnadseffektivt, konkurrenskraftigt och marknadsstyrt sätt och producera ren energi för bolagets ägare.
– Alajoki och Peuralinna utgör tillsammans till våra delägage en lönande investering med effektiv byggande och konkurrenskraftig energi, säger Toni Sulameri, VD i Suomen Hyötytuuli. Byggande av vindparken börjar 2021 och vindparken skall vara i bruk 2022.
För mera information:
VD Toni Sulameri, Suomen Hyötytuuli Oy, förnamn.efternamn@hyotytuuli.fi

Lämna ett svar