Siirry sisältöön

Korpi-Matin tuulivoimahanke

7 kpl
230 m

Projektipäällikkö

Aliina Mikkola

044 493 7188 aliina.mikkola(at)hyotytuuli.fi

Suomen Hyötytuuli Oy suunnittelee Merikarvialle 22 tuulivoimalan tuulipuistoa yhdessä Gigawatti Oy:n ja EPV Tuulivoima Oy:n kanssa. Hyötytuulen osuus hankkeesta on seitsemän voimalaa.

Merikarvia on Porin ja Kristiinankaupungin välissä sijaitseva rannikkokunta. Tuulivoimapuisto sijoittuu Merikarvian keskustan pohjoispuolelle, Korpi-Matin alueelle, Rantatien ja Trolssinkylän itäpuolella ja ulottuu lähelle Riispyyn ja Timmerheidin kyliä. Koillisessa alueen rajaa Mankanevan Natura-alue.

Hankkeen YVA-menettely on saatu päätökseen ja ympäristövaikutusten arvioinnin tuloksia on käytetty hankkeen suunnittelussa ja kaavoituksessa.

Korpi-Matin tuulivoimapuiston osayleiskaava hyväksyttiin Merikarvian kunnassa maaliskuussa 2020. Korkein hallinto-oikeus on päättänyt helmikuussa 2023 hylätä hankkeen tuulivoimakaavaa koskevat valituslupahakemukset. Näin ollen Merikarvian kunnanvaltuuston vuonna 2020 tekemä päätös on saanut lainvoiman.

Ajankohtaista

Korpi-Matin tuulivoimahankkeen osayleiskaava on saanut lainvoiman

Julkaistu

Suomen Hyötytuulen Merikarvialla sijaitsevan Korpi-Matin tuulivoimahankkeen osayleiskaava on saanut lainvoiman. Korkein hallinto-oikeus on päättänyt 27. helmikuuta 2023 hylätä hankkeen tuulivoimakaavaa koskevat valituslupahakemukset. Näin ollen Merikarvian kunnanvaltuuston 9. maaliskuuta 2020 tekemä…Lue lisää

Merikarvian Korpi-Matin tuulivoimakaava nähtävillä

Julkaistu

Merikarvian kunta on asettanut Korpi-Matin tuulivoimakaavan nähtäville. Korpi-Matin tuulivoimahanke on Suomen Hyötytuulen, Tuuliwatin ja EPV tuulivoiman yhteishanke. Alueelle on suunnittelussa 26 tuulivoimalaa. Kaavamateriaalit ovat nähtävillä 2.7.2014 – 25.8.2014 Merikarvian kirjastossa…Lue lisää

Maanomistajille

Suomen Hyötytuuli panostaa pitkäjänteiseen yhteistyöhön tuulipuistoalueiden maanomistajien kanssa.
Lue lisää maanomistajayhteistyöstämme.