Siirry sisältöön

Korpi-Matin tuulivoimahanke

7 kpl
230 m

Suomen Hyötytuuli Oy suunnittelee Merikarvialle 22 tuulivoimalan tuulipuistoa yhdessä Gigawatti Oy:n ja EPV Tuulivoima Oy:n kanssa. Hyötytuulen osuus hankkeesta on seitsemän voimalaa.

Merikarvia on Porin ja Kristiinankaupungin välissä sijaitseva rannikkokunta. Tuulivoimapuisto sijoittuu Merikarvian keskustan pohjoispuolelle, Korpi-Matin alueelle, Rantatien ja Trolssinkylän itäpuolella ja ulottuu lähelle Riispyyn ja Timmerheidin kyliä. Koillisessa alueen rajaa Mankanevan Natura-alue.

Hankkeen YVA-menettely on saatu päätökseen ja ympäristövaikutusten arvioinnin tuloksia on käytetty hankkeen suunnittelussa ja kaavoituksessa.

Korpi-Matin tuulivoimapuiston osayleiskaava hyväksyttiin Merikarvian kunnassa maaliskuussa 2020. Korkein hallinto-oikeus on päättänyt helmikuussa 2023 hylätä hankkeen tuulivoimakaavaa koskevat valituslupahakemukset. Näin ollen Merikarvian kunnanvaltuuston vuonna 2020 tekemä päätös on saanut lainvoiman.

Yhteystiedot

Projektipäällikkö Tiina Sarja, puh 040 700 3830, tiina.sarja(at)hyotytuuli.fi.

Maanomistajille

Suomen Hyötytuuli panostaa pitkäjänteiseen yhteistyöhön tuulipuistoalueiden maanomistajien kanssa.
Lue lisää maanomistajayhteistyöstämme.

Ajankohtaista

Julkaistu

Korpi-Matin tuulivoimahankkeen osayleiskaava on saanut lainvoiman

Suomen Hyötytuulen Merikarvialla sijaitsevan Korpi-Matin tuulivoimahankkeen osayleiskaava on saanut lainvoiman. Korkein hallinto-oikeus on päättänyt 27. helmikuuta 2023 hylätä hankkeen tuulivoimakaavaa koskevat valituslupahakemukset. Näin ollen Merikarvian kunnanvaltuuston 9. maaliskuuta 2020 tekemä…Lue lisää

Julkaistu

Merikarvian Korpi-Matin tuulivoimakaava nähtävillä

Merikarvian kunta on asettanut Korpi-Matin tuulivoimakaavan nähtäville. Korpi-Matin tuulivoimahanke on Suomen Hyötytuulen, Tuuliwatin ja EPV tuulivoiman yhteishanke. Alueelle on suunnittelussa 26 tuulivoimalaa. Kaavamateriaalit ovat nähtävillä 2.7.2014 – 25.8.2014 Merikarvian kirjastossa…Lue lisää