Siirry sisältöön

Tahkoluodon merituulivoimahankkeen laajennus

40 kpl
310 m
11-20 MW

Suomen Hyötytuuli Oy suunnittelee Porin Tahkoluodon merituulipuiston laajennusta. Kyseessä on Suomen ilmastotavoitteiden mukainen hanke, joka toteutuessaan tuottaa hiilineutraalia sähköenergiaa noin 1000–1900 GWh vuodessa.

Hankkeen YVA-menettely on saatu päätökseen ja ympäristövaikutusten arvioinnin tuloksia on käytetty hankkeen suunnittelussa ja kaavoituksessa. Hankkeen viralliset YVA-sivut löytyvät ympäristöhallinnon verkkosivuilta osoitteesta ymparisto.fi/porimerituulipuistoYVA.

YVA-selostuksessa esitetyn hankesuunnitelman mukaisia havainnollistavia videoita on nähtävissä osoitteessa:https://www.hyotytuuli.fi/simulaatiovideot

Porin kaupungin kaupunginvaltuusto hyväksyi hankkeen osayleiskaavan 14.11.2022. Päätökseen ei haettu muutosta ja kaava on saanut lainvoiman.

Yhteystiedot: Hankekehityspäällikkö Juho Lappalainen, puh. 050 560 7284, juho.lappalainen(at)hyotytuuli.fi

 

Ajankohtaista

Julkaistu

Metsähallitus vuokraa merialueen Tahkoluodon merituulipuiston laajennukseen

Metsähallitus ja Suomen Hyötytuuli ovat allekirjoittaneet käyttöoikeussopimuksen, jolla Metsähallitus vuokraa Suomen Hyötytuulelle Porin Tahkoluodon edustalla sijaitsevan yleisen vesialueen tuulivoimatuotantoon. Kyseessä on ensimmäinen yleisten vesialueiden pitkä käyttöoikeussopimus merituulivoimaan. ”Suomen Hyötytuuli on…Lue lisää