Siirry sisältöön

Suomen Hyötytuuli Oy inleder byggandet av vindparken i Annankangas i Brahestad

Suomen Hyötytuuli Oy bygger en vindkraftpark på tio vindkraftverk i Annankangas i Brahestad. Byggarbetena börjar i höst och vindkraftparken kommer att producera energi hösten 2017. Projektet har tagits fram i samarbete med Forststyrelsen.
Totalhöjden på vindkraftverken på 3,5 megawatt i Annankangas blir 210 meter. Upphandlingen om turbiner, huvudentreprenaden och elunderstationsleveransen är på slutrakan.
“Detta är redan vår tredje vindpark i Brahestad. När Annankangas och havsvindkraftparken utanför Tahkoluoto blir färdiga, ökar vår produktionskapacitet till nästan 150 megawatt”, säger vd:n för Suomen Hyötytuuli Oy, Toni Sulameri.
“Den nyss färdigställda vindparken i Nikkarinkaarto i Brahestad var ett byggprojekt som genomfördes enligt tidtabellen och budgeten inom ett år”, säger Harri Suutari Suomen Hyötytuuli Oy:s ansvariga projektchef för vindparksprojektet i Annankangas.
Den årliga elproduktionen i vindparken i Annankangas är cirka 120 000 MWh. Siffran motsvarar det årliga elbehovet för 6 500 egnahemshus. Vindkraftparken ligger i södra delen av Brahestad, cirka 25 kilometer från centrumet.
Suomen Hyötytuulis vindpark i Kuljunniemi i Brahestad har producerat energi sedan år 2004. Vindparken i Nikkarinkaarto i Brahestad blev färdig sommaren 2016.
Ytterligare information:
Toni Sulameri, verkställande direktör, Suomen Hyötytuuli Oy, 050 524 9609, toni.sulameri (at) hyotytuuli.fi
Suomen Hyötytuuli Oy är en producent och utvecklare av inhemsk vindenergi och har vindparker i Björneborg och Brahestad samt en havsvindkraftpark under byggnad i Björneborg. Suomen Hyötytuuli ägs av Helen Ab (Helsingfors Energi), Jyväskylän Energia, Lahti Energia, Lappeenrannan Energia, Pori Energia, Tampereen Sähkölaitos, Turku Energia och Vantaan Energia.

Lämna ett svar