Siirry sisältöön

Suomen Hyötytuuli suunnittelee mittavia investointeja tuulivoimaan Raahen alueella

Suomen Hyötytuuli Oy jatkaa tuulivoimainvestointien suunnittelua Raaheen. Annankankaan ja Nikkarinkaarron tuulivoimapuistojen osayleiskaavaehdotukset ovat olleet nähtävillä heinä-elokuussa ja menossa tämän syksyn aikana Raahen kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Kyseessä ovat mittavat, kymmenien miljoonien eurojen investoinnit arviolta vähintään 20 uuteen tuulivoimalaan.
Suomen Hyötytuulen Raahen Kuljunniemen tuulipuistoon pystytettiin ensimmäiset viisi voimalaa vuonna 2004 ja seuraavat neljä vuonna 2010. Teholtaan 2,3 MW:n tuulivoimalat tuottavat vuodessa noin 50 GWh sähköä. Tuulipuisto työllistää kaksi huoltohenkilöä.
Suomen Hyötytuuli perustettiin vuonna 1999 tuottamaan puhdasta energiaa suomalaisille kaupunkienergiayhtiöille. Yhtiön tavoitteena on rakentaa lähivuosien aikana 400 MW uutta tuulivoimaa Suomeen. Raahen investointi on suunnitelmassa keskeisellä sijalla.
Raaheen on tarkoitus rakentaa vähintään 20 uutta tuulivoimalaa vuosien 2015–2016 aikana. Pisimmällä suunnittelussa ovat Annankankaan ja Nikkarinkaarron tuulivoimahankkeet. Myös Hummastinvaaran ja Yhteisenkankaan tuulivoimahankkeiden jatkoa suunnitellaan.
”Pidämme Raahen aluetta tärkeänä tulevaisuuden investointikohteena”, kertoo Suomen Hyötytuulen hankekehityspäällikkö Miia Wallén ja jatkaa: ”Haluamme kehittää hankkeitamme yhteistyössä eri osapuolten kanssa ja ottaa suunnittelussa tarkasti huomioon paikalliset olosuhteet, vaikutukset ihmisiin ja luontoon.”
Annankangas on Metsähallituksen ja Suomen Hyötytuulen yhteishanke. Alueelle on suunniteltu yhteensä kymmentä tuulivoimalaa. Nikkarinkaartoon Suomen Hyötytuuli suunnittelee myös kymmentä tuulivoimalaa. Alueiden suunnittelussa on otettu erittäin tarkasti huomioon tuulivoimaloiden vaikutukset ympäristöön ja ihmisiin. Suunnittelua on tehty vuoropuhelussa asukkaiden kanssa ja pyritty löytämään yhteinen näkemys hankkeiden toteuttamisesta.
Annankankaan ja Nikkarinkaarron tuulipuistojen rakentaminen tarjoaa työmahdollisuuksia myös paikallisille yrityksille. Tekniset selvitykset ja voimalavalmistajat kilpailutetaan tänä vuonna. Perustus- ja muiden rakennusteknisten asioiden kilpailutusta valmistellaan.
Suomen Hyötytuulen hankekehityspäällikkö Miia Wallén kertoo uusista hankkeista tänään Oulun kauppakamarin järjestämässä suurhankeinfossa.

Lisätietoja asiasta antaa:

Hankekehityspäällikkö Miia Wallén, Suomen Hyötytuuli Oy
Puhelin 050 329 7127, sähköposti miia.wallen@hyotytuuli.fi

Vastaa