Siirry sisältöön

Korpi-Matin tuulivoimahankkeen osayleiskaava on saanut lainvoiman

Suomen Hyötytuulen Merikarvialla sijaitsevan Korpi-Matin tuulivoimahankkeen osayleiskaava on saanut lainvoiman. Korkein hallinto-oikeus on päättänyt 27. helmikuuta 2023 hylätä hankkeen tuulivoimakaavaa koskevat valituslupahakemukset. Näin ollen Merikarvian kunnanvaltuuston 9. maaliskuuta 2020 tekemä päätös saa lainvoiman. Seuraavaksi tuulivoimaloille haetaan rakennuslupia, jonka jälkeen voidaan aloittaa varsinaiset rakentamissuunnitelmat.

Suomen Hyötytuuli Oy suunnittelee Merikarvialle 22 tuulivoimalan tuulipuistoa yhdessä Gigawatti Oy:n ja EPV Tuulivoima Oy:n kanssa. Suomen Hyötytuulen osuus hankkeesta on kolmannes eli noin seitsemän voimalaa.

Suomen Hyötytuuli Oy on kotimainen uusiutuvan energian tuotantoyhtiö, jolle vakaan omistuspohjan luovat kahdeksan suomalaista kaupunkienergiayhtiötä. Yhtiön kotipaikka on Porissa. Kehitämme tuulipuistohankkeita, suunnittelemme ja rakennutamme niitä sekä huolehdimme tuulivoiman tuotannosta yhdessä kumppaniemme kanssa. Yhtiöllä on seitsemän toiminnassa olevaa tuulipuistoa ja kolme rakenteilla.