Siirry sisältöön

Merituulivoimalalla harjoiteltiin pelastautumista

Suomen Hyötytuuli Oy:n pilottivoimalalla Porin Tahkoluodossa elokuun 18. päivä järjestetyssä pelastusharjoituksessa oli mukana sekä merituulivoimarakentamisen asiantuntijoita että viranomaisia. Päivän tavoitteina oli harjoitella pelastustoimenpiteitä onnettomuustilanteessa sekä kehittää viestintää ja yhteistyötä eri toimijoiden kesken.
Ensimmäisestä pelastautumisharjoituksesta saatiin tärkeää kokemusta merituulivoimatoiminnan turvallisuuden kehittämisen tueksi ja erityisesti Tahkoluodon merituulipuistohankkeen pelastusjärjestelyjen suunnitteluun.
Harjoituksessa simuloitiin loukkaantuneen henkilön pelastamista ylhäältä tuulivoimalan navasta ja siirtämistä voimalasta alukseen sekä aluksesta toiseen. Erityistä huomiota kiinnitettiin myös veden varaan joutuneen ja kadonneen henkilön etsintään. Voimala sijaitsee 1,2 kilometrin päässä rannasta.
Harjoitukseen osallistui kesäisen lämpimissä ja tuulettomissa sääolosuhteissa viisi alusta ja kolmisenkymmentä henkilöä. Tilaisuudessa olivat mukana Suomen Hyötytuulen edustajien ja Pori Energian tuulivoima-asennustiimin lisäksi voimalan perustukset toimittanut Technip Offshore Finland, merikuljetuksiin erikoistuneet Meriaura ja Finnish Sea Service sekä Rajavartiolaitos ja Meripelastusseura.

Vastaa