Siirry sisältöön

Metsähallituksen osuus Raahen Annankankaan tuulipuistosta Suomen Hyötytuulelle

Suomen Hyötytuuli Oy ostaa Metsähallituksen osuuden Annankankaan tuulipuistosta Raahessa. Suomen Hyötytuuli ja Metsähallitus ovat kehittäneet yhdessä Raahen itäosassa sijaitsevalle alueelle 10 tuulivoimalan tuulipuistoa, josta Hyötytuulen osuus on ollut 5 voimalaa. Metsähallitus ja Hyötytuuli vastaavat yhdessä luvituksen loppuun saattamisesta.
Metsähallitus Laatumaan toimintaperiaate on kehittää tuulivoimarakentamiseen soveltuvia alueita, kuitenkin ympäristövaikutukset minimoiden.
”Metsähallituksen strategiassa investointimahdollisuuksien luominen tuulivoimalle on keskeisessä asemassa. Tuulivoiman rakentaminen hyödyttää paikallista elinkeinoelämää ja lisää siten myös alueen elinvoimaisuutta”, kertoo Metsähallituksen tuulivoima-asiantuntija Heli Harjula.
Suomen Hyötytuulella on jo lähes 20 vuoden kokemus suomalaisesta tuulivoimasta. Yhtiö on suomalaisten kaupunkienergiayhtiöiden omistuksessa.
”Suomen Hyötytuulen kapasiteettitavoitteena on 400 MW lisää suomalaista puhdasta tuulivoimaenergiaa. Hyötytuulella on Raahessa yksi tuulivoimapuisto toiminnassa Kuljuniemessä. Annankankaan hankkeen saaminen kokonaan Hyötytuulen omistukseen tukee kasvutavoitteitamme parhaalla mahdollisella tavalla”, kertoo Suomen Hyötytuulen hankekehityspäällikkö Miia Wallén.
Annankankaan tuulipuisto sijaitsee kokonaisuudessaan Raahen kaupungin alueella, noin 26 km etäisyydellä Raahen keskustasta. Alueen suunnittelussa on huomioitu mm. alueen luontoarvot, riittävä etäisyys asutukseen ja WWF:n suosituksen mukaiset etäisyydet uhanalaisiin petolintuihin.
Lisätietoja:
Metsähallitus/Laatumaa, tuulivoima-asiantuntija Heli Harjula heli.harjula@metsa.fi, puhelin 040 751 0875
Suomen Hyötytuuli Oy, hankekehityspäällikkö Miia Wallén miia.wallen@hyotytuuli.fi, puhelin 050 329 7127
Suomen Hyötytuuli Oy, toimitusjohtaja Toni Sulameri Toni.sulameri@hyotytuuli.fi, puhelin 050 524 9609

Vastaa