Siirry sisältöön

Perhon Kokkonevan tuulivoimahankkeen osayleiskaavaluonnos ja YVA-selostus ovat nähtävillä

Suomen Hyötytuuli Oy:n Perhon Kokkonevan tuulivoimahankkeen osayleiskaavan luonnos ja YVA-selostus (ympäristövaikutusten arvioinnin selostus) ovat nähtävillä seuraavasti:

Osayleiskaavaluonnos on nähtävillä 2.2.-6.3.2023

YVA-selostus on nähtävillä 2.2.–31.3.2023

Suomen Hyötytuuli järjestää kaikille hankkeesta kiinnostuneille keskustelutilaisuuden yhdessä Perhon kunnan, ELY-keskuksen ja konsulttina toimivan FCG:n kanssa 14.2.2023 klo 17-19 Perhon kunnantalon Haanensalissa, osoitteessa Keskustie 2, Perho. Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 16.30. Tilaisuudessa kerrotaan kaavoituksesta ja hanketta varten tehdyistä selvityksistä ja vaikutusten arvioinneista (mm. äänimaisema, maisema, välke, luonto ja ympäristö). Tilaisuuden alussa kuullaan kunnan ja ELY-keskuksen puheenvuorot Kokkonevan hankkeesta. Kaavoitusta ja selvityksiä esittelemässä sekä asukkaiden kanssa keskustelemassa ovat alueen kaavoittaja, YVA-menettelyn projektipäällikkö ja Suomen Hyötytuulen edustajat.

Suomen Hyötytuuli suunnittelee 34-42 tuulivoimalan tuulipuiston rakentamista Perhon Kokkonevalle. Voimaloiden kokonaiskorkeus on enintään 300 metriä ja voimalan teho noin 6–10 MW. Hankealue sijoittuu Perhon keskustan pohjoispuolelle noin kolmen kilometrin etäisyydelle keskustasta. Alueen kokonaispinta-ala on noin 3300 ha. Alue on merkitty Keski-Pohjanmaan maakuntakaavaan tuulivoima-alueeksi. Alustavien suunnitelmien mukaan tuulipuiston rakentaminen voisi alkaa 2025-2026.

Lisätietoja antavat:

Hankekehityspäällikkö Miia Suuriniemi

puh. 044 701 2191

miia.suuriniemi@hyotytuuli.fi

Hankekehityspäällikkö Pasi Keinänen

puh. 040 835 9135

pasi.keinanen@hyotytuuli.fi

Suomen Hyötytuuli Oy on kotimainen uusiutuvan energian tuotantoyhtiö, jolle vakaan omistuspohjan luovat kahdeksan suomalaista kaupunkienergiayhtiötä. Kehitämme tuulipuistohankkeita, suunnittelemme ja rakennutamme niitä sekä huolehdimme tuulivoiman tuotannosta yhdessä kumppaniemme kanssa. Yhtiöllä on seitsemän toiminnassa olevaa tuulipuistoa ja kolme rakenteilla.