Siirry sisältöön

Perhon Kokkonevan tuulivoimahankkeen uutiskirje, toukokuu 2023

Perhon Kokkonevan tuulivoimahankkeen kuulumisia

Kuntalaiset ovat tämän kevään aikana antaneet ahkerasti kommentteja Perhon Kokkonevan kaavaluonnokseen ja YVA-selostukseen liittyen. Kaikki palautteet ja lausunnot käydään läpi ja otetaan huomioon hankkeen jatkosuunnitelmissa. Voimaloiden sijoittelua tullaan tarkentamaan saatujen lausuntojen, mielipiteiden ja palautteiden pohjalta. Lisäksi tehdään tarkentavia lisäselvityksiä. Toukokuun lopussa annettavan YVA- yhteysviranomaisen perustellun päätelmän jälkeen Suomen Hyötytuuli antaa vastineensa kaavaluonnoksen lausuntoihin ja mielipiteisiin. Näiden evästysten kanssa työ jatkuu kaavaehdotusvaiheeseen kesän ja syksyn aikana.

Esittelyssä tuulipuistovastaava Jouni Saukko

Etsimme huhtikuussa Perhoon ja Kyyjärvelle tuulipuistovastaavaa, joka toimisi alueella tuulivoimahankkeidemme projektipäälliköiden oikeana kätenä ja olisi paikallinen yhteyshenkilö muun muassa maanvuokra-asioissa. Tehtävään löytyikin sopiva mies: pitkän linjan energia-alan osaaja Jouni Saukko.

Jouni on paluumuuttaja, joka saatuaan valkolakin Perhon lukiosta jatkoi opintojaan teknillisessä korkeakoulussa Tampereella ja Otaniemessä. Hänen urapolkunsa kulki muun muassa ICT-alalle Nokia Networksin ja Telecan kautta, ja viimeiset 16 vuotta hän toimi haketuksen ja turvetuotannon parissa oman yrityksensä toimitusjohtajana. Jouni asuu Kyyjärvellä yhdessä puolisonsa kanssa, kolme aikuista lasta ovat jo maailmalla. Vapaa-ajallaan Jouni iskee sulkapalloa tai seikkailee Pohjanmaan maisemissa moottoripyörän tai moottorikelkan satulassa.

Tuulipuistovastaavana Jouni on mukana Suomen Hyötytuulen Perhon ja Kyyjärven tuulipuistojen elinkaaren kaikissa vaiheissa hankekehityksestä rakentamiseen ja tuotantoon asti. Jouni astuu uusiin saappaisiin uteliain mielin: ”Kun Perhossa käynnistettiin tuulivoimahankkeita, alkoi uusi teknologinen ala kiinnostaa. Uskon, että luvassa on mielenkiintoista ja vaihtelevaa työtä tuulivoimatuotannon parissa.” Jounin työpiste tulee olemaan kohtapuoliin valmistuvalla Perhon huoltohallilla, mutta työ kuljettaa miestä myös hankealueilla. Perhon ja Kyyjärven kunnat ovat Jounille tuttuja sekä kotipaikkana että hänen turvetuotanto- ja haketusyrittäjyytensä kautta. Hänellä on takanaan myös kolme kautta kunnallisissa luottamustehtävissä Kyyjärvellä. Jouni kokee paikallisen yhteyshenkilön roolin itselleen luontevaksi: ”Toivon, että asukkaat nappaavat hihasta kiinni ja tulevat rohkeasti juttusille.”

Tule tutustumaan tuulivoiman tekijöihin!

Järjestämme paikallisia tuulivoimahankkeitamme esittelevän tilaisuuden 15.6. klo 15–18.30 Perhon uudella hallilla osoitteessa Koivukoskentie 11. Kerromme Perhon huoltohallin toiminnasta ja työmahdollisuuksista tuulivoiman parissa. Lisäksi järjestämme yleisöopastuksia Alajoki-Peuralinnan työmaalle. Bussikuljetukset yleisöopastuksille lähtevät Perhon hallilta klo 15.30 ja 17.00, kierros kestää noin 1,5 tuntia. Tervetuloa!

Tiesitkö tätä tuulivoimasta?

Tuulivoimaloiden sijoittelu ja etäisyys asutukseen nähden herättää kiinnostusta, niin myös Perhon Kokkonevan hankkeessa. Hankkeen YVA-selostus- ja kaavaluonnosvaiheen tärkeänä osana onkin kerätä kuntalaisten palautteita myös näistä asioista. Lausuntojen ja mielipiteiden perusteella suunnitelmaa kehitetään eteenpäin. Saatujen evästysten pohjalta muotoillaan varsinainen kaavaehdotus kunnan luottamuselimien käsiteltäväksi. Perhossa on linjattu, että tuulivoimaloiden etäisyys asuinrakennuksista tulee olemaan vähintään 1,5 km. Lisäksi pidämme huolen siitä, että Perhon Kokkonevan tuulivoimahankealueella suojaetäisyydet ovat suositusten mukaisia ja voimaloista aiheutuva äänen voimakkuus ei ylitä asuinkiinteistöille asetettuja ohjearvoja.

Lue verkkosivuiltamme usein kysyttyjä kysymyksiä tuulivoimasta

Tilaa uutiskirje

Tilaa sähköpostitse lähetettävä uutiskirje lähettämällä viesti osoitteeseen tiedotus(at)hyotytuuli.fi. Tilaamalla sähköisen uutislehtisen hyväksyt, että keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteemme mukaisesti. Voit aina perua uutislehtisen ja henkilötietojesi käsittelyn ilmoittamalla meille asiasta sähköpostitse.

 

Hyvän tuulen terveisin,

Hankekehityspäällikkö Pasi Keinänen, puh. 040 835 9135 pasi.keinanen@hyotytuuli.fi

Projektipäällikkö Panu Piirtola, puh. 040 655 1315, panu.piirtola@hyotytuuli.fi

Tuulipuistovastaava Jouni Saukko, puh. 040 559 8554, jouni.saukko@hyotytuuli.fi

Suomen Hyötytuuli