Siirry sisältöön

Suomen Hyötytuulelta investointipäätös Alajoki-Peuralinnan tuulipuiston rakentamisesta Perhoon ja Kyyjärvelle

Suomen Hyötytuuli Oy on tehnyt investointipäätöksen Alajoki-Peuralinnan tuulipuiston rakentamisesta Keski-Pohjanmaalle Perhoon ja sen naapurikuntaan Kyyjärvelle. Parhaillaan viimeistellään turbiinisopimuksia ja muita urakkasopimuksia.
Tuulipuistoalueelle rakennetaan yhteensä 14 kpl noin 6 MW:n tuulivoimalaa. Seitsemän voimalaa sijoittuu Alajoen kylään noin seitsemän kilometrin päähän Perhon keskustasta ja toiset seitsemän voimalaa Keski-Suomen maakunnan puolelle Kyyjärven Peuralinnaan. Hanke rakennetaan yhtenä kokonaisuutena. Investointi on arvoltaan lähes 100 M€. Meneillään oleva Polusjärven tuulipuiston investointi ja tämä uusi investointi nostavat Suomen Hyötytuuli Oy:n vuosituotannon noin 1 000 GWh:in.
Kyseessä on syöttötariffikauden jälkeen yhtiön toinen täysin markkinaehtoinen tuulivoimainvestointi. Suomen Hyötytuulen tavoitteena on tuottaa markkinaehtoisesti puhdasta ja mahdollisimmin edullista tuulienergiaa omistajien tarpeiden mukaisesti ja kilpailukykyisesti.
– Alajoki-Peuralinnan tuulipuisto on Hyötytuulelle hyvä investointikohde. Yhdessä nämä kaksi vierekkäistä samankokoista tuulipuistohanketta mahdollistavat alueelle tehokkaan rakentamisen ja tuulivoimatuotannon”, sanoo Suomen Hyötytuuli Oy:n toimitusjohtaja Toni Sulameri. Tuulipuiston rakentaminen alkaa vuonna 2021 ja tuulipuisto on tuotannossa vuonna 2022.
Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Toni Sulameri, Suomen Hyötytuuli Oy, etunimi.sukunimi@hyotytuuli.fi

Vastaa