Siirry sisältöön

Suomen Hyötytuulelta investointipäätös Polusjärven tuulipuistosta Pyhäjoelle

Suomen Hyötytuuli Oy on tehnyt investointipäätöksen Polusjärven tuulipuiston rakentamisesta Pyhäjoelle Pohjois-Pohjanmaalle. Suunniteltu tuulipuistoalue sijoittuu Pyhäjoen kunnan itäosiin Polusperän kylän tuntumaan, noin 20 kilometrin päähän Pyhäjoen keskustasta.

Kyseessä on syöttötariffikauden jälkeen yhtiön ensimmäinen täysin markkinaehtoinen tuulivoimainvestointi.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että Polusjärven hanke lähtee toteutumaan tänä vuonna”, sanoo Suomen Hyötytuuli Oy:n toimitusjohtaja Toni Sulameri.  ”Tavoitteenamme on rakentaa lisää tuulivoimaa kustannustehokkaasti, kilpailukykyisesti ja markkinaehtoisesti sekä tuottaa omistajillemme yhä enemmän puhdasta energiaa. Tuulivoima on merkittävässä muutoksessa tuetusta teknologiasta aitoon markkinaehtoiseen liiketoimintaan. Lähivuodet näyttävät, kuinka voimakas rooli tuulivoimalle muodostuu Suomen energiantuotannossa”, toteaa Sulameri.

Polusjärven tuulipuisto koostuu kymmenestä voimalasta, joiden kokonaisteho tulee olemaan 40-56 MW. Turbiini- ja urakkasopimusneuvottelut ovat meneillään. Alueelle sopivien turbiinien vaihtoehdot ovat tehoiltaan 4.3 MW – 5.6 MW. Rakentaminen alkaa vielä kuluvan vuoden aikana ja tuulipuisto on tuotannossa viimeistään kesällä 2021.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Toni Sulameri, Suomen Hyötytuuli Oy, etunimi.sukunimi@hyotytuuli.fi

Vastaa