Siirry sisältöön

Suomen Hyötytuulen Alajoki-Peuralinnan tuulipuiston tuotannollinen koekäyttö aloitettu

Suomen Hyötytuuli Oy on aloittanut Pohjanmaalla sijaitsevan Alajoki-Peuralinnan tuulipuiston ensimmäisten voimaloiden tuotannollisen koekäytön. Tuulipuiston yhteenlaskettu teho on noin 90 megawattia. Tuotannollinen koekäyttö jatkuu talven yli, ja puisto otetaan vastaan kevätkauden 2024 aikana.

Alajoki-Peuralinna koostuu kahdesta erillisestä tuulipuistosta, joissa kummassakin on seitsemän voimalaa. Voimaloista puolet sijoittuu Alajoen kylään Perhossa ja toiset seitsemän Kyyjärven Peuralinnaan.

Alajoki-Peuralinnan tuulipuisto rakennettiin vuosien 2021-2023 aikana. Tuulipuiston 240-metriset voimalat on toimittanut Siemens Gamesa Renewable Energy AB. KVR-urakasta vastasi Infra Builders Oy ja sähköasematoimittajana oli Eltel Networks Oy.

”Alajoki-Peuralinnan tuulipuiston valmistuminen on Suomen Hyötytuulelle tärkeä etappi. Yhdessä Oosinselän tuulipuiston kanssa se lähestulkoon tuplaa Suomen Hyötytuulen tuotantokapasiteetin. Tämä on Suomen Hyötytuulelta merkittävä panostus ilmastonmuutoksen hillitsemiseen, ja kiitämme omistajiamme siitä, että he ovat mahdollistaneet näiden investointien toteuttamisen. Jatkamme työskentelyä puhtaamman ja uusiutuvan energian tuottamiseksi myös tulevaisuudessa”, sanoo Suomen Hyötytuulen energialiiketoiminnan kehitysjohtaja Jaakko Kleemola.

Suomen Hyötytuuli saa kuluvan talven aikana valmiiksi myös Oosinselän tuulipuiston Porin ja Eurajoen kunnissa. Siikajoen tuulipuistotyömaalla Pohjanmaalla työt jatkuvat vielä vuoden 2024 loppupuolelle. Kaikkien kolmen rakennusprojektin valmistuttua Suomen Hyötytuulen tuotantokapasiteetti on noin 650 megawattia ja vuosituotanto ylittää 1900 gigawattitunnin. Yhtiölllä on lisäksi hankekehityksessä useita maatuulihankkeita ja Tahkoluodon merituulipuiston laajennushanke.

Kuvamateriaalia Alajoki-Peuralinnan tuulipuistotyömaalta

Lisätietoja antavat:

Projektijohtaja Harri Suutari, puh 0400 633 597, harri.suutari(at)hyotytuuli.fi
Energialiiketoiminnan kehitysjohtaja Jaakko Kleemola, puh. 040 593 8227, jaakko.kleemola(at)hyotytuuli.fi

Suomen Hyötytuuli Oy on kotimainen uusiutuvan energian tuotantoyhtiö, jolle vakaan omistuspohjan luovat kahdeksan suomalaista alueellista energiayhtiötä. Olemme yksi kotimaisen meri- ja maatuulivoimaosaamisen uranuurtajista. Olemme mukana vastaamassa Suomen uusiutuvan energiantuotannon tavoitteisiin ja lisäämässä riippumattomuutta fossiilisista polttoaineista. Toimimme vastuullisesti kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti läpi koko tuulivoiman elinkaaren yhdessä sidosryhmiemme kanssa.

Kehitämme tuulipuistohankkeita, suunnittelemme ja rakennutamme niitä sekä huolehdimme tuulivoiman tuotannosta yhdessä kumppaniemme kanssa. Meillä on tuotannossa seitsemän tuulipuistoa, kolme rakenteilla ja lukuisia hankekehityksessä. Kun nykyiset hankkeemme valmistuvat seuraavan kahden vuoden sisällä, on tuotantokapasiteettimme noin 650 MW ja vuosituotantomme ylittää 1900 GWh:n. Kasvamme voimakkaasti, ja kehitysportfoliomme nousee jo yli 3 mrd euron.