Siirry sisältöön

Suomen Hyötytuuli ja Infra Builders Oy aloittavat yhteistyön Siikajoen tuulipuiston infran rakentamisesta

Suomen Hyötytuuli Oy ja Infra Builders Oy ovat 23. helmikuuta 2023 solmineet sopimuksen Siikajoen tuulipuiston infrastruktuurin rakentamisesta Siikajoella. Infra Builders Oy:n toimitukseen kuuluvat hankkeen infrastruktuurityöt eli tiestön parantaminen ja rakentaminen, nostoalueet ja perustukset voimaloille sekä myös puiston sisäinen maakaapelointi. Infra Builders Oy on aiemmin ollut rakentamassa infrastruktuuria Suomen Hyötytuuli Oy:n Alajoki-Peuralinnan ja Oosinselän tuulipuistoihin.

Infra Builders Oy käynnistää työt puuston poistolla heti sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen, rakentaminen alkaa maaliskuussa 2023 ja infrarakentamisen osuus valmistuu toukokuun 2024 loppuun mennessä, jolloin voimalatoimittaja Vestas saapuu Siikajoelle.

Turbiinit tuulipuistoon toimittaa tanskalainen Vestas Wind System A/S. Vestaksen V162-6.2 MW -turbiinit asennetaan kesällä 2024. Tuulipuisto kokonaisuudessaan on tuotannossa tammikuussa 2025. Suomen Hyötytuuli Oy:n Siikajoen 38 voimalan tuulipuiston arvioitu vuotuinen sähköntuotanto on noin 700 000 megawattituntia, mikä vastaa noin 39 000 omakotitalon vuotuista sähköntarvetta.

Lisätietoa Suomen Hyötytuulen Siikajoen tuulipuistosta.

Lisätietoja antavat:

Harri Suutari
Projektijohtaja, Suomen Hyötytuuli Oy
puh. 0400 633 597

Ville Pesonen
Toimitusjohtaja, Infra Builders Oy
puh. 050 373 2075

Suomen Hyötytuuli Oy on kotimainen uusiutuvan energian tuotantoyhtiö, jolle vakaan omistuspohjan luovat kahdeksan suomalaista kaupunkienergiayhtiötä. Kehitämme tuulipuistohankkeita, suunnittelemme ja rakennutamme niitä sekä huolehdimme tuulivoiman tuotannosta yhdessä kumppaniemme kanssa. Yhtiöllä on seitsemän toiminnassa olevaa tuulipuistoa ja kolme rakenteilla.