Siirry sisältöön

Suomen Hyötytuuli Oy allekirjoitti Raahen Annankankaan tuulipuiston pääsopimukset

Suomen Hyötytuuli Oy on allekirjoittanut sopimuksen kymmenestä Raahen Annankankaan tuulipuistoon tulevasta 3,45 MW:n voimalasta tanskalaisen Vestas Wind System A/S:n kanssa. Tuulipuiston pääurakoitsijaksi on valittu Eltel Networks Oy ja sähköasematoimittajaksi ABB Oy.
”Puistoalueen tiestön ja turbiinien nostoalueiden suunnittelu on käynnissä. Tuulipuisto tuottaa energiaa ensi vuoden syksystä alkaen”, sanoo Suomen Hyötytuuli Oy:n projektipäällikkö Harri Suutari.
Tuulipuiston ympäristövaikutusten arviointimenettely (YVA) ja kaavoitus alkoivat vuonna 2011. Kaava sai lainvoiman 2014.
”Olemme mitanneet taustamelun tasoa ja äänimaisemaa tuulipuiston alueella jo ennen rakentamista kesällä ja syksyllä 2015 sekä kesällä 2016. Mittaukset jatkuvat rakentamisen aikana ja puiston käyttöönoton jälkeen”, sanoo Suomen Hyötytuuli Oy:n tuotantoinsinööri Teemu Molkkari.
Annankankaan tuulipuiston vuotuinen sähköntuotanto on noin 115 000 MWh. Luku vastaa noin 6 200 omakotitalon vuotuista sähköntarvetta. Tuulipuisto sijaitsee Raahen kaupungin eteläosassa noin 25 kilometrin päässä keskustasta.
Suomen Hyötytuulen tuulipuisto Raahen Kuljunniemessä on tuottanut energiaa vuodesta 2004 alkaen. Annankankaan lähellä sijaitseva Raahen Nikkarinkaarron tuulipuisto valmistui kesällä 2016.
Lisätiedot
Median yhteydenotot: Sanna Tapiola, viestintäpäällikkö, Suomen Hyötytuuli Oy, 040 1942 777, sanna.tapiola@hyotytuuli.fi
Muut yhteydenotot: Harri Suutari, projektipäällikkö, Suomen Hyötytuuli Oy, 0400 633 597, harri.suutari@hyotytuuli.fi
Suomen Hyötytuuli Oy on kotimainen tuulienergian tuottaja, jolla on tuulipuistoja Porissa ja Raahessa sekä useita tuulipuistohankkeita eri puolilla Suomea. Yrityksen omistavat Helen (Oy Mankala Ab), Jyväskylän Energia, Lahti Energia, Lappeenrannan Energia, Pori Energia, Tampereen Sähkölaitos, Turku Energia ja Vantaan Energia.

Vastaa