Siirry sisältöön

Suomen Hyötytuuli Oy aloittaa Raahen Nikkarinkaarron tuulipuiston rakentamisen

Suomen Hyötytuuli Oy rakentaa Raahen Nikkarinkaartoon kymmenen tuulivoimalan tuulipuiston. Yritys on allekirjoittanut sopimukset voimaloista, pääurakoinnista ja sähköasematoimituksesta. Tuulipuiston rakentaminen alkaa kesän aikana. Voimantuotanto alkaa vuoden 2016 lopulla.
Suomen Hyötytuuli Oy on allekirjoittanut sopimuksen kymmenestä 3,3 MW:n voimalasta tanskalaisen Vestas Wind System A/S:n kanssa. Voimaloiden napakorkeus on 137 metriä ja roottorien halkaisija 126 metriä. Tuulipuiston pääurakoitsijaksi on valittu Eltel Networks Oy, jonka vastaa mm. kokonaisinfrasta, teiden, perustusten ja nostokenttien suunnittelusta ja rakentamisesta sekä puisto- ja siirtokaapeloinnista. Tuulipuisto liitetään sähköverkkoon ABB Oy:n kahdella 110/36 kilovoltin sähköasemalla ja kahdella päämuuntajalla.
”Rakennustyöt alkavat puuston raivauksella heinäkuussa”, sanoo Nikkarinkaarron tuulipuistohankkeesta vastaava Suomen Hyötytuuli Oy:n projektipäällikkö Harri Suutari.
Nikkarinkaarron tuulipuiston vuotuinen sähköntuotanto on 110 000 MWh, joka vastaa noin 6 000 omakotitalon vuotuista sähköntarvetta. Tuulipuisto sijaitsee Raahen eteläosassa vajaan 30 kilometrin etäisyydellä kaupungin keskustasta. Alueen länsiosa sijoittuu osittain Pyhäjoen kunnan alueelle. Suomen Hyötytuulen tuulipuisto Raahen Kuljunniemessä on tuottanut energiaa jo vuodesta 2004 alkaen. Raahen Annankankaan kymmenen voimalan tuulipuiston rakennustyöt aloitetaan myöhemmin tänä vuonna.

Lisätiedot

Toni Sulameri, toimitusjohtaja, Suomen Hyötytuuli Oy, 050 524 9609, toni.sulameri (a) hyotytuuli.fi
Suomen Hyötytuuli Oy on kotimaisen tuulienergian tuottaja ja kehittäjä, jolla on tuulipuistot Porissa ja Raahessa sekä useita tuulipuistoprojekteja eri puolilla Suomea. Suomen Hyötytuulen omistavat Helen Oy (Helsingin Energia), Jyväskylän Energia, Lahti Energia, Lappeenrannan Energia, Pori Energia, Tampereen Sähkölaitos, Turku Energia ja Vantaan Energia. www.hyotytuuli.fi

Vastaa