Siirry sisältöön

Tahkoluodon merituulipuiston rakennustyöt tältä vuodelta valmiina

Merirakentaminen Tahkoluodossa on ohi tältä vuodelta hyvissä ajoin ennen syysmyrskyjen alkamista. Tänä vuonna valmistuivat merikaapeliojat ja tuulipuiston meriperustusten paikat. Merikaapelin maihintulon alueella Kallioholmassa tehdään vielä viimeistelyä syyskuun viimeisellä viikolla.
Sähköaseman pohjatyöt on saatu valmiiksi syksyn aikana. Maakaapelointi ja sähköaseman asennustyöt jatkuvat edelleen aina alkukesään asti.
Talvikaudella suunnitellaan ja valmistellaan ensi kevään ja kesän työvaiheita. Rakennustyöt jatkuvat jälleen huhtikuussa jäiden lähdettyä pohjatutkimuksilla. Keväällä satama-alueelle tulee tuulivoimaloiden komponentteja odottamaan esiasennusta maissa ja kesän asennustöitä merellä.
Voimaloiden meriperustusten valmistus on täydessä käynnissä Tehnip Offshore Finlandin tuotantohalleissa. Valmiita perustuksia siirretään vähitellen ulos kokoonpanoradalle varusteltaviksi. Myös merikaapelin valmistus Kirkkonummella on alkamassa.
Merituulipuistoon liittyvä lintututka otettiin käyttöön toukokuun lopussa. Tutkaohjelmiston kehittäminen jatkuu, jotta tutkaa voidaan hyödyntää koko tuulipuistossa heti sen valmistuttua.
Tahkoluodon merituulipuisto on tuotannossa syksyllä 2017.

Vastaa