Siirry sisältöön

Tahkoluodon merituulipuiston voimaloiden pystyttäminen alkaa

vole_au_vent_jan_de_nul
Tahkoluodon merituulipuiston perustusten, turbiinien ja merikaapelin asennustyöt käynnistyvät Porissa. 140-metrinen, nelijalkainen jack up -asennusalus Vole au vent saapuu Porin Mäntyluotoon 22. toukokuuta, jolloin kahden ensimmäisen perustuksen lastaus alkaa. Perustusten asennus kestää kesäkuun puoliväliin asti. Mäntyluodossa esiasennetut turbiinit ovat paikoillaan heinäkuun puoliväliin mennessä. Voimalat ovat täydessä tuotannossa syyskuun aikana.
Kuva: Jan De Nul Group
Tahkoluoto on maailman ensimmäinen merituulipuisto jääolosuhteisiin ja samalla Suomen ensimmäinen merituulipuisto. Se muodostuu kymmenestä Siemensin 4,2 megawatin offshore-voimalasta, jotka sijoittuvat Tahkoluodon sataman edustalla vuodesta 2010 toimineen pilottivoimalan ympärille. Uusien voimaloiden napakorkeus on 90 metriä ja roottorin halkaisija 130 metriä. Etäisyys rannasta on 0,5 – 3 kilometriä.
Tuulipuistoon tulee noin 500 tonnia painavat, teräskuoriset ja kiviaineksella täytettävät kasuuniperustukset, jotka on valmistanut Technip Offshore Finland Porissa. Kirkkonummella valmistettua Prysmian Finlandin merikaapelia lasketaan kaapeliojiin noin 14 kilometriä.
Valmistuttuaan Tahkoluodon merituulipuisto tuottaa energiaa noin 155 GWh vuodessa, mikä vastaa noin 8 600 sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuista energiankulutusta.
Lisätiedot
Sanna Tapiola, viestintäpäällikkö, Suomen Hyötytuuli Oy, 040 1942 777, sanna.tapiola (at) hyotytuuli.fi
Ajantasainen tieto väylärajoituksista (nauhoite) 044 757 1180
Suomen Hyötytuuli Oy on kotimainen tuulienergian tuottaja, jolla on tuulipuistoja Porissa ja Raahessa sekä useita tuulipuistohankkeita eri puolilla Suomea. Yrityksen omistavat Helen (Oy Mankala Ab), Jyväskylän Energia, Lahti Energia, Lappeenrannan Energia, Pori Energia, Tampereen Sähkölaitos, Turku Energia ja Vantaan Energia. www.hyotytuuli.fi

Vastaa