Siirry sisältöön

Energiantuotanto juuri nyt

MW

Tahkoluodon merituulipuisto

11 kpl
80-90 m
101 m
130 m
2,3 MW
4,2 MW

Tahkoluoto on maailman ensimmäinen jäätyvän meren tuulipuisto. Vuonna 2010 alueelle valmistui Suomen ensimmäinen merituulivoimala pilottina. Porin Tahkoluodon edustalla oleva kymmenen voimalan merituulipuisto valmistui 2017.

Suomen Hyötytuulella on merkittävä rooli merituulivoiman kehittämisessä Suomessa ja maailmanlaajuisesti. Merituulivoiman osuus tuulivoiman tuotossa tulee jatkossa kasvamaan, koska tuuliolosuhteet ovat merellä paremmat ja offshore-ratkaisu mahdollistaa suuren mittakaavan tuulipuistojen rakentamisen.

Alueen infrastruktuuri ja tuuliolosuhteet sopivat erinomaisesti tuulienergian tuotantoon.

Tahkoluodon merituulipuiston vuosituotanto on 157 000 MWh, joka vastaa noin 8 600 sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuista sähköntarvetta.

Kuvia Tahkoluodon merituulipuistosta

Ajankohtaista

Julkaistu

Tahkoluodon merituulipuiston laajennuksen osayleiskaavaluonnos nähtävillä, yleisötilaisuus 22.4. klo 18-20

Kaavaluonnos ja -selostus liitteineen ovat nähtävillä 8.4.-14.5.2021 välisenä aikana ensisijaisesti Porin kaupunkisuunnittelun internetsivuilla www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu. Suunnitelma koskee enintään 45 tuulivoimalan sijoittamista Tahkoluodon edustalla olevalle merialueelle. Yleiskaava laaditaan oikeusvaikutteisena ja suoraan tuulivoimaloiden…Lue lisää