Siirry sisältöön

Tahkoluodon merituulipuisto

11 kpl
80-90 m
101 m
130 m
2,3 MW
4,2 MW

Tahkoluoto on Suomen ensimmäinen merituulipuisto ja maailman ensimmäinen jäätyvän meren tuulipuisto. Vuonna 2010 alueelle valmistui Suomen ensimmäinen merituulivoimala pilottina. Porin Tahkoluodon edustalla oleva kymmenen voimalan merituulipuisto valmistui 2017.

Suomen Hyötytuulella on merkittävä rooli merituulivoiman kehittämisessä Suomessa ja maailmanlaajuisesti. Merituulivoiman osuus tuulivoiman tuotossa tulee jatkossa kasvamaan, koska tuuliolosuhteet ovat merellä paremmat ja offshore-ratkaisu mahdollistaa suuren mittakaavan tuulipuistojen rakentamisen.

Alueen infrastruktuuri ja tuuliolosuhteet sopivat erinomaisesti tuulienergian tuotantoon.

Tahkoluodon merituulipuiston vuosituotanto on 157 000 MWh, joka vastaa noin 8 600 sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuista sähköntarvetta.

Kuvia Tahkoluodon merituulipuistosta

Suomen Hyötytuuli suunnittelee 40 voimalan laajennushanketta Tahkoluotoon.

Ajankohtaista

Blogi: Tahkoluodon saariston pesimälinnusto merituulipuiston naapurina

Julkaistu

Kirjoittaja: Petteri Mäkelä, ympäristöinsinööri, Suomen Hyötytuuli Suomen Hyötytuulen vuonna 2017 rakentama Tahkoluodon merituulipuisto on Suomen ensimmäinen merituulipuisto ja samalla maailman ensimmäinen jäätyvän meren tuulipuisto. Suunnitteluvaiheesta lähtien olemme tehneet työtä alueen…Lue lisää

Merituulivoima-alueiden hyödyntämisoikeudet talousvyöhykkeellä tulee ratkaista Suomen etu huomioiden

Julkaistu

Suomen Hyötytuuli Oy:n näkemyksen mukaan nykyinen talousvyöhykelaki ei mahdollista kotimaisen merituulivoiman kannattavaa ja kestävää kehitystä. Talousvyöhykelain uudistuksessa on välttämätöntä varmistaa tasavertaisuus niin hyödyntämisoikeuksien, lupamenettelyjen, käyttöoikeuskorvauksien kuin verotuskohtelunkin suhteen. Kotimaisen merituulivoiman…Lue lisää