Siirry sisältöön

Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi 20 miljoonan euron demonstraatiotuen Suomen Hyötytuulen merituulivoimahankkeelle – rakentamispäätös tehdään ensi keväänä

Suomen Hyötytuuli Oy valittiin tänään kuuden hakijayhtiön joukosta Työ- ja elinkeinoministeriön merituulivoiman demonstraatiotuen saajaksi. 20 miljoonan euron demonstraatiotuki myönnettiin Suomen Hyötytuulelle Suomen ensimmäisen merituulivoimapuiston rakentamiseksi Poriin, Tahkoluodon edustalle. Suomen Hyötytuuli tekee päätöksen hankkeen toteuttamisesta ensi keväänä, kun kaikki selvitykset ja lupa-asiat ovat valmistuneet.
TEM painotti valinnassaan merituulivoiman rakentamisen, käytön ja huollon edistämistä Suomen olosuhteissa ja uutta teknologiaa sekä hankkeen taloudellisuutta ja toteutettavuutta.
”Suomen Hyötytuuli on tehnyt merituulivoiman osalta laajaa kehittämistyötä jo vuodesta 2000 alkaen ja hankkeemme on yksi pisimmälle kehitetyistä merituulivoimahankkeista Suomessa”, sanoo Suomen Hyötytuulen toimitusjohtaja Toni Sulameri ja jatkaa:
”TEM:n tukipäätös antaa meille mahdollisuuden kehittää merituulivoimasta merkittävää energiatuotantomuotoa Suomeen. Lisäksi se mahdollistaa merituulivoimateknologian kehittämisen ja uuden liiketoimintakonseptin käynnistämisen, jossa yhdistyvät suomalainen meri- ja teräsrakentamisen osaaminen ja uudet innovaatiot.”
Suomen Hyötytuuli suunnittelee 11 merituulivoimalan rakentamista Porin Tahkoluodon edustalle.
”Hanketta on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä alueen asukkaiden ja eri sidosryhmien välillä. Erityistä huomiota suunnittelussa olemme kiinnittäneet hankkeen vaikutuksiin ympäristöönsä teknistaloudellisen toteutettavuuden lisäksi”, kertoo Suomen Hyötytuulen hankekehityspäällikkö Miia Wallén ja jatkaa:
”Uudella teknologialla ja hyvällä suunnittelulla vaikutuksia saadaan pienennettyä ja niihin liittyvät riskit pienenevät merkittävästi ja aiomme hyödyntää näitä molempia.”
Suomen Hyötytuuli jatkaa hankkeensa valmistelua. Vaikka tuki on nyt myönnetty, varsinainen investointipäätös tehdään vasta keväällä kaikkien tarvittavien selvitysten ja lupien valmistuttua.
Suomen Hyötytuulen omistajina on kahdeksan suurta kunnallista energiayhtiötä ja yhtiöllä on yli 15 vuoden kokemus tuulivoiman tuotannosta sekä alan tutkimus- ja kehitystyöstä. Merituulivoimapilotin lisäksi yhtiöllä on kaksi maatuulivoimapuistoa, Porissa 11,3 MW ja Raahessa 20,7 MW. Puistot tuottivat Suomen tuulisähköstä lähes viidenneksen vuonna 2012. Uusia tuulivoimahankkeita on suunnitteilla 400 MW:n verran.
Lisätietoja:
Suomen Hyötytuuli Oy, toimitusjohtaja Toni Sulameri
toni.sulameri@hyotytuuli.fi, puhelin 050 524 9609
Suomen Hyötytuuli Oy, hankekehityspäällikkö Miia Wallén
miia.wallen@hyotytuuli.fi, puhelin 050 329 7127

1 kommentti artikkelissa “Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi 20 miljoonan euron demonstraatiotuen Suomen Hyötytuulen merituulivoimahankkeelle – rakentamispäätös tehdään ensi keväänä

Vastaa