Siirry sisältöön

Nikkarinkaarron laajennushankkeen uutiskirje, kesäkuu 2023

Nikkarinkaarron tuulipuiston laajennushankkeen kuulumisia

Järjestimme yhdessä Raahen kaupungin ja Sitowisen kanssa Nikkarinkaarron tuulipuiston laajennushankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) esittelytilaisuuden Vihannin yhtenäiskoululla 1.6. Kiitos kaikille mukana olleille hyvistä kysymyksistä ja keskusteluista!

Raahen kaupungin verkkosivuilla voi tutustua OASiin ja antaa palautetta kaavasta. OAS on nähtävillä 26.6.2023 klo 15.00 asti. Asukkaat voivat myös esittää toiveitaan siitä, miltä alueilta toivovat havannekuvia tehtävän. Toiveet voi lähettää projektipäällikkö Tiina Sarjalle (yhteystiedot viestin lopussa).

Kerroimme Nikkarinkaarron laajennushankkeen OAS-tilaisuudessa myös Nikkarinkaarron nykyisen tuulipuiston melumittauksista. Mittausraportti tulee syksyllä nähtäväksi myös Suomen Hyötytuulen verkkosivuille, tiedotamme siitä myöhemmin uutiskirjeessä.

Tiesitkö tätä tuulivoimasta?

Me Suomen Hyötytuulella kannamme vastuun tuulipuistoistamme koko niiden elinkaaren ajan hankekehityksestä ja rakentamisesta tuotantoon, huoltoon ja purkuun asti. Kun tuulivoimala on tulossa elinkaarensa päähän, teemme suunnitelman sen purkamisesta, osien ja materiaalien kierrätyksestä  ja uudelleen käytöstä sekä alueen maisemoinnista.

Lähes koko tuulivoimala voidaan kierrättää tai käyttää varaosina. Muovikomposiitista valmistettujen siipien kierrätys on toistaiseksi ollut haasteellista, mutta siihen on viime aikoina kehitetty uusia ratkaisuja Suomessa ja ulkomailla.

Suomen Hyötytuuli on ensimmäinen tuulivoimatuottaja, jonka purettujen voimaloiden siivet kierrätettiin Kimura-tutkimushankkeen kautta kesällä 2022. Ympäristöministeriön rahoittaman ja Muoviteollisuuden vetämän hankkeen pilotissa Suomen Hyötytuulen Reposaaren tuulivoimaloiden siipien muovikomposiittimurske ohjattiin sementinvalmistukseen raaka-aineeksi ja energialähteeksi.

Lue verkkosivuiltamme usein kysyttyjä kysymyksiä tuulivoimasta

Seuraava uutiskirje

Seuraava Nikkarinkaarron laajennushankkeen uutiskirje lähtee matkaan syksyllä. Tilaa sähköpostitse lähetettävä uutiskirje lähettämällä viesti osoitteeseen tiedotus(at)hyotytuuli.fi. Tilaamalla sähköisen uutislehtisen hyväksyt, että keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteemme mukaisesti. Voit aina perua uutislehtisen ja henkilötietojesi käsittelyn ilmoittamalla meille asiasta sähköpostitse.

Nikkarinkaarron laajennushankkeen verkkosivu

Hyvän tuulen terveisin,

Hankekehityspäällikkö Pasi Keinänen, puh. 040 835 9135 pasi.keinanen(at)hyotytuuli.fi

Projektipäällikkö Tiina Sarja, puh. 040 700 3830, tiina.sarja(at)hyotytuuli.fi

Suomen Hyötytuuli