Siirry sisältöön

Reposaaren tuulipuisto

7 kpl
50 m
119 m
54,2 m
112 m
4 x 1 MW
1 x 2 MW
2 x 3,45 MW

Suomen Hyötytuuli rakennutti vuonna 1999 Suomen ensimmäiset teollisen kokoluokan tuulivoimalat Poriin Meri-Porin alueelle.

Reposaaren tuulipuistoalue on tuuliolosuhteiltaan erinomainen, sillä tuulen keskinopeus on noin 7,3 metriä sekunnissa. Tuulivoimalat on sijoitettu satamaan ja teollisuusalueelle, valmiin infrastruktuurin ääreen. Suunnittelu tehtiin hyvässä yhteistyössä alueen asukkaiden ja teollisuuden kanssa.

Tuulipuisto koostuu seitsemästä tuulivoimalasta. Reposaaressa sijaitsee yksi, Tahkoluodossa kolme vuonna 1999 rakennettua 1 MW:n ja yksi vuonna 2002 rakennettu 2 MW:n tuulivoimalaa ja Kirrinsannassa kaksi vuonna 2015 rakennettua 3,45 MW:n tuulivoimalaa.

Reposaaren tuulipuisto tuottaa noin 34,25 GWh sähköä vuodessa. Määrä vastaa noin 17 000 kerrostalokaksion vuotuista sähkönkulutusta.

Kolme vuonna 1999 rakennettua tuulivoimalaa oli tullut teknisen elinkaarensa loppupuolelle ja ne purettiin toukokuussa 2022. Suomen Hyötytuuli on edelläkävijä myös tuulivoimaloiden kierrätyksessä: voimaloiden siivet kierrätettiin Muoviteollisuuden vetämän KiMuRa-hankkeen kautta sementin ainesosana ja muut osa joko kierrätettiin tai käytetään uudelleen varaosina.

Video Reposaaren tuulivoimaloiden purusta

Suomen Tuulivoimayhdistyksen tiedote Reposaaren tuulivoimaloiden purusta

Kuvia Reposaaren tuulipuistosta

 

Ajankohtaista

Blogi: Tuulivoimaloiden kierrätyksen edelläkävijä 

Julkaistu

Kirjoittaja: Marjut Heinonen, viestintäsuunnittelija, Suomen Hyötytuuli Suomen Hyötytuuli kantaa vastuun tuulivoimaloistaan koko niiden elinkaaren ajan hankekehityksestä rakentamiseen, tuotantoon, ylläpitoon ja purkuun asti. Olemme vastuullinen edelläkävijä tuulivoimaloiden purkamisessa ja ensimmäinen tuulivoimatoimija…Lue lisää